34-åringen planerade att döda tre personer

Idag inleddes rättegången mot den 34-åriga kvinna som står åtalad för dubbelmorden i Växjö under påskhelgen.
Mordrättegången hålls under måndag och tisdag i Kalmar tingsrätt. Anledningen är den pågående ombyggnaden i Växjö.
Kalmar • Publicerad 14 juni 2010

Under kammaråklagare Anna-Karin von Schoultz presentation av vad hon anser har skett satt den åtalade kvinnan lugnt med tom blick och lyssnade. Inte heller blev det någon nämnvärd reaktion när åklagaren sa att hon är övertygad om att det är 34-årigen som mördade 41-årige Mikael Forsmark och 70-årige Kurt Andersson.

När försvaret skulle redogöra för sin inställning till anklagelserna blev svaret att det inte fanns någon utan att man fick återkomma.

Under förmiddagen har parternas sakframställan och ett förhör med 34-åringen klarats av. Dessutom har Mikeal Forsmarks mor berättat om hur hon hittade sin son mördad.

– Hon har under hela utredningen inte velat ha kontakt med försvaret och jag kan därför inte redovisa någon inställning, sa försvars advokat Lars-Ove Andersson.

När förhören sen tog vid erkände kvinnan att hon dödat de båda männen och hon berättade också delvis hur det gått till.

– Det gick bättre än förväntat. Hon valde att medverka och tog på sig skulden, kommenterar Anna-Karin von Schoultz.

Under förhören berättade även 34-åringen att hon planerat att döda ytterligare en person, sin mor. Uppgifter som är nya eftersom det inte framkommit i några förhör tidigare. När kvinnan greps satt hon på en buss som var på väg moderns bostad.

– Jag kan inte bedöma om det ligger någon sanning i de nya uppgifterna, säger Anna-Karin von Schoultz

När kvinnans försvarsadvokat skulle ställa sina frågor till sin klient tog medgörligheten från 34-årigne dock slut. Hon vägrade svara på fler frågor.

Klockan 14 i eftermiddag återupptas rättegången med nya vittnesförhör, nio vittnen har kallats till rättegången.

Henric Bingström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.