1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

25-åring döms för upprepat våld mot fru

Den 25-årige mannen från Kalmar slog och hotade sig fru under lång tid. Nu döms han för grov kvinnofridskränkning.

Mannen döms för ett flertal händelser som inträffade under ett års tid. Mannen och kvinnan är gifta och har en dotter. Vid ett tillfälle tryckte han sin fru hårt på armen samtidigt som han slet till sig dottern. Han ville inte att dottern skulle bo hos mamman eller socialtjänsten för att hon då skulle ”växa upp som hora”.

En annan gång gick mannen längre. Han slog henne med flera slag i ansiktet. Sedan tog han en filt över ansiktet och försökte strypa henne, men släppte när hon vände på sig. Flera gånger har han hotat att döda henne.

Tingsrätten anser att kvinnan berättat om våldet hon utsatts för på ett trovärdigt sätt. Dessutom läggs vikt vid att kvinnan berättat för flera vänner att hon blivit slagen av sin man. Mannen har hela tiden förnekat brott och menar att kvinnan hittat på saker för att få dottern för sig själv. Tingsrätten bedömer att hans uppgifter inte är trovärdiga.

Gärningarna har varit ägnade att allvarligt skada kvinnans självkänsla. Därför döms mannen till ett års fängelse för grov kvinnofridskränkning. Han ska betala 40 000 kronor i skadestånd till sin fru.