25 000 i tipspengar

Sent på onsdagskvällen anlades ännu en mordbrand i Berga. En brand som snabbt spred sig i fastigheterna.Kalmar kommun och polisen har gemensamt bestämt att det kommer erbjudas tipspengar till den som hjälper polisen att hitta mordbrännarna.
Kalmar • Publicerad 13 oktober 2011
Tidigt på torsdagsmorgonen gav oppositionsrådet Malin Petersson (M), kommunalrådet Johan Persson (S) samt Kalmarpolisens Anna Wirbladh och Ann Åsenius sin syn på storbranden i Berga i samband med en presskonferens.
Tidigt på torsdagsmorgonen gav oppositionsrådet Malin Petersson (M), kommunalrådet Johan Persson (S) samt Kalmarpolisens Anna Wirbladh och Ann Åsenius sin syn på storbranden i Berga i samband med en presskonferens.Foto: Mats Holmertz

– Det här är precis vad vi varit rädda för, jag blir heligt förbannad när jag väcks mitt i natten av beskedet att Berga centrum brinner.

Klockan är kvart i åtta på torsdagsmorgonen. I ett av räddningstjänstens fikarum sitter kommunalrådet Johan Persson (S) tillsammans med oppositionsrådet Malin Petersson (M), representanter för polis och räddningstjänst.

– Både jag och Malin Petersson har besökt Berga, vi vet att en stor majoritet av de boende är både oroliga, rädda och irriterade över vad som händer, fortsätter Johan Persson.

Både polis och räddningstjänsten var snabbt på plats men utan att kunna gripa några misstänkta gärningsmän.

– Vår patrull såg några figurer, två personer försvinna från platsen. Vi spårade dem bort mot Norrliden men kunde inte gripa någon, säger Anna Wirbladh, Kalmarpolisen.

Mats Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.