20-åring slipper fängelse

I sitt kraftigt berusade tillstånd svartnade det för ögonen på 20-åringen. När han kom till sans hade hans offer förts till sjukhus.
Kalmar • Publicerad 10 juni 2010

Händelsen vid Centralstationen i Kalmar i augusti förra året har nu resulterat i att våldsverkaren fällts av tingsrätten för grov misshandel.

Något motiv till det oprovocerade överfallet fanns inte. Offret stod och pratade med några kamrater när han överfölls av 20-åringen. Efter att ha tagit ett strupgrepp på den unge mannen sjönk denne till marken där han liggande fick ta emot ett flertal sparkar och stampningar mot huvudet.

– Jag mår dåligt över det jag gjort och vill be om förlåtelse, sade den åtalade under rättegången.

Tingsrätten såg mycket allvarligt på brottet och menade att straffvärdet uppgår till tio månaders fängelse. Men med hänvisning till 20-åringens ungdom dömdes han i stället till skyddstillsyn med 200 timmars samhällstjänst. Dessutom ska han genomgå vård för sitt missbruk och betala 30000 kronor i skadestånd till offret.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.