GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

18 provtagna med självtest konstaterat smittade – 27 test fel

I fredags började Region Kalmar län dela ut självtester till personer med symptom. 181 prov är analyserade. Av dem är 18 personer smittade med covid-19.
Kalmar län • Publicerad 29 juni 2020 • Uppdaterad 29 juni 2020
Självtest för covid-19 som Region Kalmar län delar ut.
Självtest för covid-19 som Region Kalmar län delar ut.
Foto: Daniel Bogefors

Har du symptom som kan tyda på covid-19 kan du nu provta dig med ett självtest som beställs på 1177.se och hämtas ut på något på Apoteket AB:s utlämningsställen, plus provisoriska lokaler utanför hälsocentralerna i Borgholm och Vimmerby. Nu har siffrorna kommit för de tre första dagarna.

435 test är beställda och 181 prov analyserade på labbet i Linköping.

– Att det inte är fler kan bero på tre olika saker. Att testet inte är uthämtat, testet inte inlämnat eller att det inte är analyserat än, säger Rolf Asmundsson pressekreterare på Region Kalmar län.

Av de analyserade proverna är 136 negativa, 18 positiva och 27 tekniskt fel.

– Vad det tekniska felet beror på vet jag inte, säger Rolf Asmundsson.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer