18-åring hotade kvinna med kniv

För första gången i sitt liv upplevde 18-åringen trygghet. När han kände oro för att tvingas flytta tryckte han kniven mot sin familjehemsmammas hals.
Kalmar • Publicerad 25 oktober 2011

På måndagen åtalades en 18-årig yngling för mordförsök. Detta efter en händelse som inträffade för drygt två veckor sedan.

Den unge mannen, som har vissa psykiska problem, placerades tidigare i år hemma hos en kvinna i Kalmar.

Knivdramat utspelade sig efter en natt då 18-åringen och sonen i familjen spelat musik och dataspel långt fram emot morgonen.

När han vaknade hörde han kvinnans unga dotter klaga över att hon inte kunnat sova och undrat om inte ynglingen kunde bo någon annanstans. Då brast det för honom.

Han sprang ut i köket och skrek "ni ska jävlar få se". Med en kökskniv i handen rusade han mot kvinnan och gick till angrepp. För att förhindra att han högg henne lyckades hon få tag i ynglingen arm när han tryckte knivseggen mot hennes hals.

– Jag höll emot en lång stund medan jag tänkte att om jag släpper taget dör jag, har kvinnan berättat i förhör.

Under tiden hade hennes son upptäckts vad som höll på att hända. Beväpnad med ett basebollträ lyckades han förmå 18-åringen att släppa kniven. Hela familjen tog sedan sin tillflykt till balkongen och ringde till polisen.

Den unge mannen greps helt odramatiskt.

För polisen har han uppgett att han har vaga minnesbilder av händelsen. Den utlösande faktorn tycks ha varit flickans fråga om han inte kunde flytta ut från familjen.

– Jag blev ledsen när jag hörde det. Men jag kan inte gråta utan bli arg.

Rättegången mot 18-åringen hålls i Kalmar tingsrätt inom kort.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.