GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

162 nya lägenheter i Linnéstaden klara – samtliga uthyrda

162 lägenheter på gamla Rifa-tomten står klara. En tredjedel har redan flyttat in och den 1 februari är det dags för övriga hemmen att fyllas med hyresgäster.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar • Publicerad 20 januari 2023 • Uppdaterad 21 januari 2023
Mikael Hallström (vänster) och Stefan Laursen (höger) från Peab visar upp de nya lägenheten i Linnéstaden som nu står redo för inflyttning.
Mikael Hallström (vänster) och Stefan Laursen (höger) från Peab visar upp de nya lägenheten i Linnéstaden som nu står redo för inflyttning.Foto: Mats Holmertz

Den så kallade Linnéstaden växer fram bit för bit. Strax bakom det nya parkeringshuset, som bland annat de boende i Puman 2 kommer att nyttja, är nu sjuvåningshusen klara. Det innebär 162 hyreslägenheter utmed Perstorpsvägen.

– Lägenheterna är uthyrda till hundra procent, säger Stefan Laursen, som är projektchef för bygget på Peab.

I trappuppgångarna finns allt från ettor till mindre fyror. Vi besöker en tvåa på 60 kvadratmeter på sjunde våningen med utsikt mot Giraffen och in mot Kvarnholmen. Alla lägenheter har tvättmaskin och torktumlare. Dessutom är samtliga lägenheter förutom ettorna utrustade med diskmaskin. På varje våningsplan, ute i trapphusen, finns också rum för barnvagnar och rollatorer.

– Vi har byggt med god framfart trots pandemi och krig. Det har varit en hel del bekymmer med främst materialleveranser men ändå har det gått bra, säger platschefen Mikael Hallström.

– Vi har till och med kunnat släppa på ett trapphus tidigare där folk flyttade in 1 november, säger Stefan Laursen.

På innergården finns ett miljö- och cykelrum som också kan användas som skyddsrum.

– På nedre plan är det plats för 120 personer och lika många på övervåningen. Rifa hade ett antal skyddsrum och de har vi ersatt, säger Stefan Laursen.

Snett bakom det nya hyreshuset bygger Peab just nu bostadsrättsföreningen Geologen där inflyttning beräknas under det tredje kvartalet i år.

bild 1/3
På varje våningsplan finns ett rum där man kan ställa in barnvagnar.
Det nya hyreshuset på Perstorpsvägen sett från baksidan.
Diskmaskiner ingår i samtliga lägenheter förutom i ettorna.
På varje våningsplan finns ett rum där man kan ställa in barnvagnar.
Det nya hyreshuset på Perstorpsvägen sett från baksidan.

Nya lägenheter snart klara på Fredriksskans

Mäklarnas bästa tips om bostadsmarknaden just nu

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.