Maskhållning inför årets viktigaste match

Årets viktigaste match.
En Europaplats på spel.
Då mörkar båda lagen.
Nyheter • Publicerad 27 oktober 2010
Foto: 

Kalmar FF:s hemsida må vara dåligt uppdaterad, men i går fanns det en anledning. KFF ville inte att truppen skulle nå ut till sina motståndare inför säsongen hittills viktigaste match. Men både Erik Israelsson och Tobias Eriksson, som missade matchen mot Mjällby sist finns med, och startar av allt att döm i kväll. Saknas gör Abiola Dauda, Johan Bertilsson och Joachim Lantz. Unge Måns Söderqvist som fick göra allsvensk debut mot Mjällby är heller inte med i Stockholm.

Om Kalmar FF älskar att möta Hammarby – så älskar Hammarby allsvenskt motstånd. Trelleborg, Elfsborg och Brommapojkarna har avverkats hittills av Söderlaget.

– Det har ju varit stora matcher för oss genomgående i Svenska cupen, där vi bortsett från vår första omgång mött lag som på papperet är bättre än vad vi är, och då är det inte speciellt svårt att få till den där sista tändningen och skärpan, säger assisterande tränaren Jesper Blomqvist till klubbens hemsida.

Giftige skyttekungen Linus Hallenius kunde på tisdagskvällen glädjas åt att hans fullträff i superettan mot Syrianska i somras kan bli årets snyggaste mål i Europa, men också åt att hans skadebekymmer verkar vara över och han är aktuell för spel mot KFF.

– Eftersom han har vilat så pass länge från fotbollen blir det i och för sig svårt för honom att orka en hel match, men vi hoppas och tror att han kan delta på planen på något sätt, säger Blomqvist.

KFF, preliminär startelva: Etrit Berisha – Emin Nouri, Paulus Arajuuri, Tobias Carlsson, Stefan Larsson – Henrik Rydström – Daniel Sobralense, Tobias Eriksson, Erik Israelsson, Daniel Mendes - Ricardo Santos.

Övriga truppen: Petter Wastå, Marcus Lindberg, Mattias Johansson, Stefan Ålander, Joakim Karlsson, Jimmie Augustsson, Marcel Sacramento, Douglas.

Tobias Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.