Mållöst i premiären

Det blev en pinne för nya "spanska" Halmstad. Den allsvenska premiären mot Kalmar gav dock inga direkta svar.
– Men vi blir ett lurigt lag att möta, sade backen Emil Salomonsson.
Nyheter • Publicerad 2 april 2011

Det har varit mycket snack om Halmstads satsning på spanjorer under försäsongen. På lördagen fick publiken se alla fem debutera på Örjans vall. Men om frågorna var många och nyfikenheten stor gav matchen betydligt färre svar. Premiären mot Kalmar blev just en typisk premiärmatch.

– Spelarna var nervösa, det är en stor skillnad att spela tävlingsmatcher jämfört med träningsmatcher. Men vi gjorde allt vi kunde och spelarna visade max attityd och inställning, sade HBK:s tränare Josep Clotet Ruiz.

Chansen från start fick målvakten Nauzet Perez, stabil och lugn, spelfördelaren Ivan Diaz, trög och osäker, samt högermittfältaren Raul Ruiz, en riktig dribbler. Den sistnämnde var den som imponerade mest.

– Raul gör det riktigt bra, han kom ju förbi vänsterbacken gång på gång. Han blir en väldigt bra anfallsmöjlighet för oss, sade högerbacken Emil Salomonsson.

Josep Clotet Ruiz var trots uteblivna mål och en pinne nöjd med debuten i Halmstad. Hans lagbygge är i startgroparna.

– Vi har en lång väg att gå. Vi måste bli bättre på att länka ihop laget och fylla på med fler spelare i anfallen. Men spelarna kämpar hårt och vill hela tiden utvecklas, sade han.

Just lagandan och inställningen har blivit bättre i Halmstad sedan den spanske guldtränaren från fjolåret anlände. Det tycker i alla fall Emil Salomonsson.

– Josep har den rätta passionen och lidelsen vilket gör att vi känner mer för det vi gör. Inför matchen visade han en inspirationsfilm för oss. En film om vad vi gått igenom under försäsongen, från regnet i Spanien till kylan på Sannarp, sade Salomonsson.

Javi Hernandez och Jose Zamora hann inte visa något nämnvärt under sina inhopp i den andra halvleken.

Om Halmstad blir fågel eller fisk återstår att se.

Kalmar då? Gästerna såg stundtals giftiga ut med brasilianarna Daniel Mendes och Daniel Sobralense i spetsen utan att för den delen skapa några riktigt heta lägen.

TT

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.