Annons

KFF vann i förvaltningsrätten

Skatteverket fällde Kalmar FF.
KFF överklagade till förvaltningsrätten och fick rätt – och slipper därmed betala 165 000 kronor i arbetsgivareavgifter och straffskatt.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2012

– Skönt att få vet att vi har gjort rätt, säger Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson.

Skatteverket underkände Kalmar FF:s "agentlösning" vid övergångarna för Yannick Bapupa och Johan Bertilsson under 2010 – där Kalmar FF inte betalade någon agentersättning alls.

Annons

Istället anlitades spelarnas agenter Innocent Okeke och Patrick Mörk som scouter för föreningen under 2010. Skatteverket ansåg att dessa ersättningar var lika stora som normala agentersättningarna och därför skulle beskattas.

Förvaltningsdomstolen ansåg dock att det inte fanns tillräckligt starka bevis för att så var fallet och dömde till Kalmar FF:s fördel i tvisten.

– Vi har känt oss trygga hela vägen med att vi har gjort rätt. Skatteverket har granskat elitidrottsföreningar ganska hårt de senaste åren och vill pröva hur skattelagstiftningen ska tolkas, förklarar Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson.

Kalmar FF har fortsatt ett tätt samarbete med olika agenter i sin scoutingverksamhet.

– Samarbetsformerna kan se ut på olika sätt. Agenter får mycket skit, men de gör mycket nytta för klubbarna också. De har både kunskap, kontakter och information som klubbarna behöver, säger Samuelsson.

Johan Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons