KFF utan chans mot Mjällby

En match att glömma. Två målvaktstavlor att förtränga.
– En rejäl väckarklocka för oss, säger Nanne Bergstrand.
Nyheter • Publicerad 24 juni 2010
Zlatan Azinovic hade ingen lyckad kväll mellan Kalmar FF-stolparna. Mjällby vann med 4?0 i träningsmatchen i Ronneby i går kväll.
Zlatan Azinovic hade ingen lyckad kväll mellan Kalmar FF-stolparna. Mjällby vann med 4?0 i träningsmatchen i Ronneby i går kväll.Foto: BLT

Förstemålvakten Etrit Berisha är benskadad och de två konkurrenterna om posten, Zlatan Azinovic och Petter Wastå, fick var sin halvlek att visa upp sig i gårdagskvällens träningsmatch i Ronneby.

Det vore en direkt lögn att säga att de imponerade.

Kalmar FF luftade 22 spelare och Zlatan Azinovic stod i första halvlek när det, med något undantag, såg ut som en tänkt förstauppställning mot IFK Göteborg i cupen på söndag.

Han inledde med en perfekt utrusning mot en frispelad Moestafa El Kabir efter sju minuter, men efter en halvtimmes spel var kvällen redan förstörd för 22-åringen.

Mjällby fick en frispark i bra läge precis utanför straffområdet och Marcus Ekenberg satte den lågt och hårt i Azinovic hörn.

– Visst, han får en bra träff, men det är i mitt hörn och då ska jag ha den, säger Zlatan Azinovic.

Två minuter senare var det dags igen. Ny frispark men i sämre läge och sämre utförd av Ekenberg, men Azinovic tappade in skottet och det var 0–2.

– Det hade inte med någon sol att göra, jag vet inte vad som händer. Jag har inget svar på det. Men det svider och det gäller bara att glömma det här så fort som möjligt nu, säger Azinovic.

I halvlek bytte KFF hela tio spelare, Petter Wastå kom in i målet men veteranen stod även han för ett mycket märkligt ingripande. Peter Gitselov hade prickskjutit 3–0 med vänstern tre minuter tidigare när David Löfquist hann upp en boll vid kortlinjen. Löfquist sköt ur ingen vinkel alls och bollen gick in mellan Wastå och första stolpen. Ett skott som Wastå ska rädda på alla arenor i världen.

Inte bara på Brunnsvallen i Ronneby.

– Vi ger bort tre mål i dag, man får inte glömma det när man analyserar matchen. Men det var för mycket VM-influenser i dag, helt klart. Utsidor och annat, säger Nanne Bergstrand.

Tror du att Etrit kan stå på söndag?

– Det vet vi inte än, men jag tror inte han kan stå.

Provspelande Douglas fick en halvlek, betyg på hans insats?

– Under förutsättningarna gör han det klart godkänt. Men vi har inte tagit något beslut där än, säger Bergstrand.

Ytterligare ett negativt besked kom med 20 minuter kvar när Daniel Mendes haltade ut.

– Det högg till lite i ljumsken, samma skada som jag har haft tidigare. Men det var mest en säkerhetsåtgärd, det kändes som att en sträckning var på väg när jag sprang och ville inte riskera någonting, säger Daniel Mendes.

Mjällby–Kalmar FF 4–0 (2–0)

Första halvlek: 1–0 (29) Marcus Ekenberg, 2–0 (31) Marcus Ekenberg.

Andra halvlek: 3–0 (62) Peter Gitselov, 4–0 (65) David Löfquist.

Domare: Martin Ingvarsson.

Publik: 2 336 på Brunnsvallen i Ronneby.

Så spelade KFF, första halvlek: Zlatan Azinovic – Emin Nouri, Joachim Lantz, Tobias Carlsson, Stefan Larsson?– Henrik Rydström – Daniel Sobralense, Tobias Eriksson,Marcel Sacramento, Abiola Dauda – Ricardo Santos. Andra halvlek: Petter Wastå – Paulus Arajuuri, Marcus Lindberg, Tobias Carlsson (Markus Thorbjörnsson, 63), Mattias Johansson – Stefan Ålander, Joakim Karlsson – Daniel Mendes (Marcel Sacramento, 69), Daryl Smylie, Jimmie Augustsson – Douglas.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.