KFF-juniorerna har guld i sikte

Kalmar FF spelar en historisk SM-final för juniorer – och passar på att förstärka med Måns Söderqvist.
– Det går ut på att vinna, säger tränaren Jens Nilsson.
Nyheter • Publicerad 30 oktober 2011
Foto: Mats Holmertz

En "liten" final mot Häcken är stor på alla sätt och vis. Även för en förening med ett SM-guld och flera cupvinster på seniorsidan.

På söndagen spelar KFF en SM-final för juniorer för första gången.

– Det är rätt stort faktiskt. Vi är stolta och det känns också i föreningen, det är många som tycker det här är väldigt roligt, säger tränaren Jens Nilsson men tillägger snabbt:

– Fast vi får inte göra matchen större än vad den är. Det är viktigt att vi presterar som vi har gjort i de andra matcherna.

På tal om prestationer, hur vill du beskriva säsongen som helhet?

– Vi började bra, hade en bra balans i laget hela vårsäsongen. Det var helt okej och vi var med uppe i toppen. Efter sommaren fick vi en dipp mycket på grund av att vi tappade tunga namn som Christopher Christensson och Oscar Borgh. Sedan famlade vi lite i mörkret i fem-sex omgångar tills vi skiftade och disponerade om, vi har hittat rätt sedan åtta-nio omgångar tillbaka och spelar bättre fotboll än på mycket länge.

Vilka förändringar vill du peka på som har gjort skillnad?

– Dennis Andersson har kommit in som mittback och gjort det bra, han är en bra huvudspelare och har bra speluppfattning. Vi har även hittat en roll åt Anton Agebjörn centralt i stället för kanten vilket har fungerat väldigt bra. Sedan har de andra killarna fortsatt att leverera vilket fungerat som en trygghet.

KKF klev över en mental barriär när IFK Göteborg slogs tillbaka efter straffar i semifinalen – ett Blåvitt som hade besegrat smålänningarna två gånger tidigare under säsongen.

Nu väntar Häcken i final och viktige mittfältaren Mattias Jung är avstängd. Men ersättaren går inte av för hackor.

– Stämmer. Vi får in Måns (Söderqvist) och han har förmågan att spela på olika positioner. Han ska helt enkelt spela där han gör Häcken mest onytta, säger Jens Nilsson och fortsätter:

– Vi diskuterade även om att använda Mattias Johansson men det kommer en cupfinal också. Personligen tycker jag att de som har åldern inne ska vara med i en sådan här match. Det här handlar om yttersta junioreliten, toppen av berget. Det går ut på att vinna och skapa en vinnarmentalitet.

David Winberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.