Kalmar FF stampar på samma ställe

Kalmar FF står och stampar på samma ställe och Guldfågeln arena blev räddningen för laget. Sportens krönikörer Peter Ahlén och Jörgen Ström summerar KFF:s säsong.
Nyheter • Publicerad 27 oktober 2011
Foto: Johanna Eriksson

Peter Ahlén:

"Kalmar FF står och stampar på samma ställe. Kalmar FF spelar allsvenskans mest riskbenägna fotboll. Nanne Bergstrand kör med hög insats för att utveckla det offensiva spelat. Han säljer många spelare i anfallsspelet och det kostar självklart en hel del.

Att Nanne Bergstrand fortsätter att odla sin spelidé har jag inga problem med. Problemet ligger i den trupp föreningen ställt på benen de senaste två säsongerna och i den meningen har utfallet i allt väsentligt varit som väntat.

KFF behöver få in ett par kvalitetsspelare och det bör vara spelare som klarar att hantera den fartfotboll som Nanne Bergstrand vill praktisera."

Jörgen Ström:

"Guldfågeln Arena blev räddningen för Kalmar FF. Laget tappade inte poäng där förrän 11 juni och förlorade inte förrän 18 juli. Totalt 32 poäng av 44 togs i den nya hemmaborgen och publiken trivdes, förstås.

Men faktum är att när arenaboosten väl lagt sig blev KFF ett bottenlag. Utanför stadsgränsen var KFF hela säsongen rätt visset; bara tolv poäng och lika många gjorda mål.

På två säsonger har inte ett enda nyförvärv blivit en riktig tillgång. Budskapet inför 2012 är därför solklart; det måste in kvalitet i truppen. Med Sobralense, Larsson, Santos och kanske Mattias Johansson borta dräneras truppen ytterligare."

Läs krönikorna i sin helhet i torsdagens tidning.

Peter Ahlén
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.