Är han en ny Ari?

I dag börjar Kalmar FF träna efter semestern.
Med en ny brasse på plats.
Douglas da Silva Vieira.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2010
Douglas da Silva Vieira
Douglas da Silva VieiraFoto: 

Förra gången Kalmar FF värvade en brasiliansk spelare som fått nobben av Helsingborgs IF hette han Ari da Silva Ferreira. Då tyckte den dåvarande tränaren Peter Swärdh att Ari inte verkade vara den utpräglade målskytt som laget behövde. Den här gången heter spelaren Douglas da Silva Vieira men Helsingborgstränaren Conny Karlsson tyckte inte att det var vad de allsvenska serieledarna behövde efter att han sett Douglas provspela.

– Bara att konstatera att han inte är någon startman. Och vi är inte ute efter spelare som kan bredda truppen, sa Conny Karlsson till Helsingborgs Dagblad efter att Douglas provspelat med HIF:s U21 mot Limhamn/Bunkeflo.

En match som Helsingborg vann med 5–1.

Nu är Douglas i Kalmar tillsammans med tolken Christer Segerström och tanken är att han ska visa upp sig under den här veckan när Kalmar FF startar upp igen efter en tio dagars minisemester.

– Vi ska vara här en vecka nu, till att börja med, och så får vi se vad Kalmar och Nanne (Bergstrand) tycker, säger Christer Segerström.

Douglas da Silva Vieira är 22 år gammal, 190 centimeter lång och väger drygt 80 kilo. Han är fostrad i storklubben Flamengo i Rio de Janeiro och gick sedan vidare till en Macaé, en lokal klubb i Rio där han även fick ett proffskontrakt. Senast har han spelat i södra Brasilien i lokalmästerskapens division 2.

– Han är stor och rörlig, men är inte någon targetspelare - ingen typisk nummer nio. Utan mer en snabb spelare som går mycket i djupled. Men främst så spelar han enkelt och jobbar hårt, säger Christer Segerström.

Helsingborgs assisterande tränare Reine Almqvist och sportchefen Jesper Jansson var I Brasilien och såg Douglas i en match vilket gjorde att de ville se mer och bjöd in honom till Sverige. Efter två veckors provspel blev det ändå nej tack. Nu återstår det att se om den bedömningen var riktig den här gången eller om det är en ny Ari da Silva Ferreira som gör sin första träning med Kalmar FF idag.

Henrik Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.