Insändare

Vill inte polisen ha hjälp med att lösa brott?

Insändare Artikeln publicerades
Polishuset i Kalmarlän
Foto: Paul Madej
Polishuset i Kalmarlän

I tisdags var jag och min fru och handlade på Maxi i Kalmar. På parkeringen såg vi något som tydde på att stöldgods lastades in i en utlandsregisterad bil.

Personerna på platsen betedde sig oroligt och försökte dölja när varor från en skåpbil plockades över till en äldre personbil.

Det hela verkade skumt och jag tog beslut om att åka bort till polishuset och varsko om detta. Klockan var då cirka 16.25.

I receptionen berättade jag om mitt ärende för en dam. Det enda hon sa var att jag fick ta en nummerlapp och göra en anmälan. Jag påpekade att det var bråttom och att polisen borde åka till Maxis parkering. "Jag har ändå ingen här som kan hjälpa till. Ta en nummerlapp”, sa hon och drog igen luckan.

Jag kan inte med säkerhet säga att männen vid bilarna handskades med stöldgods. Men jag trodde att polisen ville ha hjälp av allmänheten. I stället blev jag otrevligt bemött. Nästa gång jag ser något misstänkt tänker jag inte säga något. Det är ju ingen idé.

Kalmarbo

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.