GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Vi vill uppmana alla att vara med att påverka kyrkans arbete”

Vi som undertecknar denna artikel kandiderar i kyrkovalet för Partipolitiskt obundna i Svenskan kyrkan (POSK). Vi hör alla hemma i Misterhults församling som är en del av Södra Tjust pastorat.
Insändare • Publicerad 7 september 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi vill uppmana alla att vara med att påverka kyrkans arbete och utveckling genom att rösta i kyrkovalet. Gärna på POSK!”, skriver insändarskribenterna.
”Vi vill uppmana alla att vara med att påverka kyrkans arbete och utveckling genom att rösta i kyrkovalet. Gärna på POSK!”, skriver insändarskribenterna.
Foto: Johan Nilsson/TT

Vi ser POSK som en plattform för oss som vill ta ansvar som förtroendevald i Svenska kyrkan utan att behöva knyta oss till ett traditionellt politiskt parti. POSK i Södra Tjust pastorat gör det möjligt att rösta på kandidater i kyrkovalet som i sitt uppdrag som förtroendevalda utgår enbart från sitt engagemang för kyrkan.

Vi arbetar för att kyrkan ska upplevas nära människor. Här är några punkter vi lyfter fram:

•Kyrkan ska vara lätt att nå när den behövs som mest för stöd och samtal. Vi måste göra mer för att möta ofrivillig ensamhet.
-

•Gudstjänster och samlingar ska möta olika behov och ge hopp och framtidstro. Familjehögtider som dop och vigsel ska vara viktiga och festliga händelser.

•Satsa på barn och ungdomar och ett rikt musikliv. Barn- och ungdomsgrupper, spännande konfirmationsläsning, lägerverksamhet och lovaktiviteter är viktiga inslag.

•Viktigt att vårda kulturarvet som kyrkorna utgör och att kyrkogårdarna är välskötta och tillgängliga.

•Kyrkan ska vara med och ta ansvar för utvecklingen på landsbygden och i tätorterna.

•Arbetet med miljödiplomering ska fortsätta och allt som görs ska vara på ett sätt som innebär ett gott förvaltarskap av skapelsen.

Vi vill uppmana alla att vara med att påverka kyrkans arbete och utveckling genom att rösta i kyrkovalet. Gärna på POSK!

Sven Gunnar Persson Figeholm,

Eva Petersson Uthammar,

Elisabet Bergström Basthult,

Cecilia Hultén Lundin Figeholm,

Peter Lundin Figeholm,

Eva-Marie Hansson Klintemåla,

Margaretha Holgersson Misterhult,

Ingvar Wimmer Mörtfors,

Eva Holm Kallsebo,

Siw Persson Figeholm,

Sten Johansson Baggetorp,

Lars-Göran Hansson Klintemåla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.