Insändare

”Vi som bor på västra sidan av E22 exkluderas i folkhälsan”

Som boende en bit norr om Oskarshamn, och på "fel" sida av E22:an, är det inte svårt att känna sig aningen exkluderad i satsningen på folkhälsan i kommunen.
Insändare • Publicerad 13 maj 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Jag undrar om kommunen har några planer på en trygg förbindelse mellan området norr om Oskarshamn, på västra sidan av E22:an, till tätorten Oskarshamn?”
”Jag undrar om kommunen har några planer på en trygg förbindelse mellan området norr om Oskarshamn, på västra sidan av E22:an, till tätorten Oskarshamn?”Foto: Roger Carlsson

Det finns i kommunen stora möjligheter till fysisk aktivitet utomhus som "hitta ut", utegym, motionsslingor och temalekplatser. Det finns även en fin cykelled från Oskarshamn till Figeholm.

För oss som bor på västra sidan av E22:an finns just nu ingen möjlighet att gå eller cykla till stan utan att korsa motorvägen. Vi är ett stort antal familjer (över 50 hushåll och av dem ett stort antal barnfamiljer) som gärna hade kunnat lämna bilen hemma för resor till jobb och andra aktiviteter, vilket hade varit en stor vinst, både för miljön och ur ett folkhälsoperspektiv. Det vore även en vinst för familjerna i Oskarshamn att kunna cykla till exempelvis Stensjö by som är ett välbesökt naturreservat.

Jag undrar om kommunen har några planer på en trygg förbindelse mellan området norr om Oskarshamn, på västra sidan av E22:an, till tätorten Oskarshamn? I praktiken är det inga långa avstånd det handlar om.

Emma

Sporrek