Annons
Insändare

”Vi skrämmer inte invånarna för att vi håller oss till sanningen”

Svar på insändare: ”Är syftet att skrämma bort nya och nuvarande medarbetare”. Inte med ett ord i vår artikel har vi smutskastat sjukhuset eller pratat ned andra kliniker.
Insändare • Publicerad 11 september 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sjuksköterskor på Oskarshamns sjukhus svarar på kritiken på den bild de ger av sjukvårdens vägval i regionen.
Sjuksköterskor på Oskarshamns sjukhus svarar på kritiken på den bild de ger av sjukvårdens vägval i regionen.Foto: Jessica Gow/TT

Vi värnar om patienten och dess säkerhet och tycker inte att vi skrämmer invånarna för att vi håller oss till sanningen. Det som däremot inte är sanning är att personal på medicinkliniken fått rätt och sann information om det förändrade arbetssättet.

Hade insändaren nu skrivits av en medarbetare på akutkliniken i Oskarshamn vilket vi inte tror så kan hen inte arbeta på golvet med oss andra då det är mycket fel i denna insändare. Det är mycket beklagligt om det är någon som utger sig för att arbeta på akutkliniken när hen inte gör det och då missbrukar sin ställning.

Annons

Att vi är i behov av nya medarbetare är ju ingen nyhet. Detta har vi haft behov av i flera år. Att vi värnar om patientsäkerheten gör nog ingen skillnad när det gäller rekrytering.

Vi är alla medvetna om att förändringar måste göras men då ska de göras i rätt ordning med rätt förutsättningar och inte på ett sätt som påverkar patientsäkerheten som det nu har gjorts.

”Vi har ju ingen intensivvård i Oskarshamn så dessa två MIMA-platserna har varit extremt viktiga här och är en stor förlust för vårt sjukhus och för patientsäkerheten.”
Replik om sjukvården i Oskarshamn.

Man tar beslut och verkställer INNAN allt är genomtänkt och förankrat. Fanns inga klara riktlinjer eller utbildad personal till de nya arbetsrutinerna när det verkställdes.

Man talar även om bitterhet och att man är rädd för förändringar. Skribenten påtalar bitterhet för att man blivit av med intensivvård och akuta operationer. Det sistnämnda har varit borta från sjukhuset i 19 år . Att personal skulle vara bittra över det efter så många år är långsökt.

Vi har ju ingen intensivvård i Oskarshamn så dessa två MIMA-platserna har varit extremt viktiga här och är en stor förlust för vårt sjukhus och för patientsäkerheten.

Skribenten påtalar också att det är medicinkliniken som gjort de största förändringarna men att den personalen inte syns i tidningarna och sociala medier. Det undrar vi också fast den största förändringen upplever vi är på akutkliniken då vi inte har MIMA kvar.

Vi vill förtydliga att vi tar gärna en diskussion med skribenterna om detta.

Anne , Lisa och Christine

Sjuksköterskor på Akutmottagningen Oskarshamns sjukhus.

Annons
Annons
Annons
Annons