Insändare

Vem ska betala notan för rivning och sanering?

Själv är jag ingen motståndare till ”vindsnurrans” komplement, men det som skrämmer mig är notan för rivning och sanering.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Insändare • Publicerad 19 maj 2023
”Har man inte råd med att ”städa upp” efter sig ska man inte ha möjligheter att tjäna pengar kortsiktigt”, skriver insändarskribenten.
”Har man inte råd med att ”städa upp” efter sig ska man inte ha möjligheter att tjäna pengar kortsiktigt”, skriver insändarskribenten.Foto: JONAS EKSTROMER

Sverige har otaliga bevis på att när lönsamheten uteblir så är det vi skattebetalare som får stå för notan. Vem minns inte giftskandalen i Teckomatorp i Skåne, glasbrukens och övriga industriers nedläggningar? Ett rimligt krav vore en fond för framtida kostnader, eventuellt borde fonden förvaltas av staten.

Vi kan som medborgare inte ens köpa bil utan att betala miljöpremie, detsamma gäller även för nya däck. Allt för många ”konkurser” sker via fattiga bulvaner som ställer upp när allt är kört i botten. Ägandet kan även vara av utländska intressenter, exempelvis ryssar/kineser med flera som aldrig kan nås. Som det klassiska uttrycket säger: ”Det är bättre att stämma i bäcken än i ån. Mitt råd är: Var på er vakt för har man inte råd med att ”städa upp” efter sig ska man inte ha möjligheter att tjäna pengar kortsiktigt.

Lars Nilsson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.