GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Varför straffa hyrsjuksköterskor?

Jag tycker att Region Kalmar län har ett mycket märkligt agerande när det gäller sjuksköterskor som vill pröva på att bli hyrsköterskor.
Insändare • Publicerad 14 juni 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: isabell Höjman/TT

I korthet tycker jag att man straffar sjuksköterskor som vill ”pröva sina vingar” i andra regioner genom att bli hyrsköterskor. I förlängningen kan de komma med kloka inlägg i arbetsmiljöfrågor genom att de sett fler olika sätt att ”jobba”, men nej det är inte Region Kalmar län intresserade av utan de ”vill göra livet så surt som möjligt för dessa förrädare som prövar annan tjänst.”

I andra yrken är det en merit att pröva tjänst i andra kommuner och trevligt när de vill återvända. Men i Region Kalmar län har man ”svartlistat” de som prövat annan tjänst och vill återkomma, de har en karens på ett år, de är heller inte välkomna tillbaka till den enhet där de tidigare varit anställda.

Jag undrar i vilka andra yrken har man samma ”straff?” Är det lika i alla Sveriges regioner? Gör livet så surt som möjligt för de som blir hyrsköterskor så att vi hindrar så många som möjligt verkar vara Region Kalmars paroll.

Agneta Berg

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.