Insändare

Varför ska man offra sjukhusets bageri?

Insändare Artikeln publicerades
Det finns effektivare sätt att spara pengar på än att ge sig på sjukhusets bageri, enligt insändarskribenten.
Foto: Mats Holmertz
Det finns effektivare sätt att spara pengar på än att ge sig på sjukhusets bageri, enligt insändarskribenten.

Förändringar som leder till försämringar för såväl patienter som personal är i dag ingen ovanlig företeelse inom den svenska vården

Motiven är som regel att man ska effektivisera verksamheten för att i sin tur få kostnadsbesparingar. Att lasarettet i Kalmar därför ger sig på bageriet är förstås helt i linje med detta. Man undrar emellertid om en kalkylerad besparing på ett så pass blygsamt belopp som 125 000 kr verkligen på allvar kan motiveras av regionen med hänsyn till uppenbart försämrade villkor för såväl personal som patienter.

Med tanke på fadäsen med att skicka ut 27 000 fakturor på noll kronor, min fru råkade var en av mottagarna, vilket bara i portokostnader torde landa på drygt 150 000 kronor, kuvert, papper och hanteringskostnader ej inräknade, verkar det finnas andra verksamheter och rutiner att prioritera när det gäller en effektiv hantering av regionens ekonomi.

Jöran Jermer

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.