unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Varför överfulla bussar nu i covid-19-tider?

Nu i dessa tuffa covid-19-tider så är det restriktioner hit och dit som vi självklart försöker hålla. Men detta verkar inte gälla KLT.
”Hur kommer det sig att KLT får ha överfulla bussar med mest ungdomar”, undrar insändarskribenten.
”Hur kommer det sig att KLT får ha överfulla bussar med mest ungdomar”, undrar insändarskribenten.
Foto: Arkivfoto
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dottern som går på grundskola i Kalmar har busskort för att ta sig till skolan och dessa bussar är fortfarande överfulla med folk trots hårdare restriktioner. Det är folk som ej får sittplats utan måste stå och då borde ju bussen vara full sedan länge om man måste stå, eller har jag helt fel? Så är det i alla fall på bussen från Ljungbyholm till Kalmar varje morgon.

Nu har vi löst färden till skolan på annat sätt några veckor, men eftersom detta är ohållbart i längden så testade vi att åka bussen nu i veckan efter att de nya restriktionerna kommit och många gymnasieelever har distansundervisning hemifrån. Men på bussarna är det totalt oförändrat, tyvärr.

Hur kommer det sig att KLT får ha överfulla bussar med mest ungdomar (där det är mest spridning just för stunden) utan att behöva åtgärda detta medan butiker kaféer, restauranger med mera får påbackning om det är för många eller för tätt mellan kunderna?

Det är för mig ofattbart varför KLT får åka i gräddfilen utan att något händer. Något borde göras iallafall, vid vissa tider på dygnet då trycket är som störst på bussarna.

Fundersam förälder

LÄS MER: Fler artiklar om KLT: