GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Varför inte helt enkelt bara stänga skolan?

Jag går på en högstadiet i en skola i Oskarshamn. Nästan varje dag får vi meddelande från Unikum om att någon på vår skola/i vår klass/i vår närhet har testat positivt för covid-19.
Insändare • Publicerad 15 december 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Denna vecka gör vi absolut ”, skriver signaturen Frustrerad elev om situationen vid högstadiet i Oskarshamn och ber ledningen tänka om i pandemitider. Bilden har inget med den aktuella skolan att göra.\n”Denna vecka gör vi absolut ”, skriver signaturen Frustrerad elev om situationen vid högstadiet i Oskarshamn och ber ledningen tänka om i pandemitider. Bilden har inget med den aktuella skolan att göra.
”Denna vecka gör vi absolut ”, skriver signaturen Frustrerad elev om situationen vid högstadiet i Oskarshamn och ber ledningen tänka om i pandemitider. Bilden har inget med den aktuella skolan att göra.\n”Denna vecka gör vi absolut ”, skriver signaturen Frustrerad elev om situationen vid högstadiet i Oskarshamn och ber ledningen tänka om i pandemitider. Bilden har inget med den aktuella skolan att göra.Foto: JESSICA GOW / TT

Vi har ingen möjlighet att hålla avstånd i våra trånga korridorer eller vid våra skåp. I klassrummet sitter vi lika trångt som vanligt. Våra betyg var klara redan fredagen den 11 december och denna vecka gör vi absolut ingenting.

Våra lärare (de som inte själva är sjuka eller är hemma med sjuka barn) säger att vi ska göra "nåt" på våra datorer men vi har inga uppgifter kvar. Alltså sitter de flesta och tittar på film eller spelar spel på sina Chromebooks.

Helt meningslöst, tycker de flesta eleverna på skolan. Varför kan vi inte få jullov lite tidigare i stället? Eller ge oss något meningsfullt att göra? Och varför inte ge oss rätt förutsättningar att undvika smittan? Eller helt enkelt bara stänga skolan?

Jag vill vara frisk och kunna fira jul med min familj utan att vara rädd för att ha tagit hem någon smitta.

Frustrerad elev

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.