Annons
Insändare

Varför går det inte att handla mat online i Emmaboda?

Öppet brev till Ica Supermarket och Coop i Emmaboda. Hur ska vi kunna shoppa smart i Emmaboda?
Insändare • Publicerad 9 december 2020 • Uppdaterad 12 december 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten konstaterar att det går att handla online i både Hovmantorp och Nybro – men inte i Emmaboda.
Insändarskribenten konstaterar att det går att handla online i både Hovmantorp och Nybro – men inte i Emmaboda.Foto: Arkivfoto

Vi har bland annat vant oss att handla online på Ica Kvantum i Nybro (närmsta stället).

När vi flera gånger har kontaktat Ica och Coop i Emmaboda och frågat efter möjligheten att handla online, har man svarat att det inte är aktuellt. Det förvånar oss. Det kan ju inte vara nåt tekniskt problem, både Ica och Coop har ju färdiga onlinesystem som kan anpassas till varje butiks sortiment. Och pandemin har ju inte lättat, tvärtom, smittspridningen fortsätter att öka och i takt med det kommer fler och skarpare rekommendationer från regering och myndighet. Det ser ut som om vi kommer att få leva länge än med restriktioner, smittorisker och begränsningar.

Annons

Att återgå till att handla i butik på vanligt sätt verkar inte vara möjligt än på länge. Så vi fortsätter att handla online i viss utsträckning, det kanske vi fortsätter med även efter pandemin. Men det känns som om vi går över ån efter vatten. Varför ska vi åka till Nybro och hämta varor när det borde gå lika bra i Emmaboda? Och varför kan Supermarket i Hovmantorp erbjuda onlinehandel och inte Supermarket i Emmaboda?

Under hösten lanserades kampanjen Shoppa Smart i Emmaboda. Men det är väl inte att shoppa smart i Emmaboda, att inte kunna göra onlineköp utan krångel!?

Det är väl extra viktigt nu med bibehållen service så att kommuninvånarna kan ta sig igenom pandemin med liv och hälsa i behåll. Och alla vill vi väl vara en del av lösningen!?

Shoppa smart på riktigt!

Hans Lundgren 70+ med familj i Bökevara

Annons
Annons
Annons
Annons