Annons
Insändare

Varför förhala bygget av en ny träningshall för hockeyn?

Folk undrar allmänt varför politikerna förpassat frågan om en extra isyta i en politisk långbänk? Marken för en träningshall ligger ju redan klar och väntar.
Insändare • Publicerad 10 december 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Snälla kommunen, ta er samman och surfa på SHL-vågen. Sätt i gång och bygg en ny träningshall snabbt som tusan”, skriver insändarskribenten.
”Snälla kommunen, ta er samman och surfa på SHL-vågen. Sätt i gång och bygg en ny träningshall snabbt som tusan”, skriver insändarskribenten.Foto: adam ihse/TT, daniel rudeland

Saktfärdigheten har blivit en grogrund för spekulationer och ilska i befolkningen.

Förra SHL-säsongen genererade IK Oskarshamn 20 miljoner kronor i vinst till regionen bara genom att nya kategorier människor reste till kommunen för att se ishockey på högsta nivå. Den så kallade ”turistekonomiska effekten”. Till det kommer alla skatter från människorna runt lagbygget med mera, med mera.

Annons

IKO i SHL är alltså en rejäl kassako för hela kommunen ett normalt år utan corona. Men även under detta extrema virusår rasslar det gutt i kassaapparaten. Och det skulle det också göra med IKO i allsvenskan.

”Varför investerar man inte för framtiden genom att ge IKO möjligheten att utvecklas och bli ett stabilt lag i SHL?” undrar insändarskribenten.
”Varför investerar man inte för framtiden genom att ge IKO möjligheten att utvecklas och bli ett stabilt lag i SHL?” undrar insändarskribenten.Foto: Adam Ihse/TT

Många tycker att det utreds och utreds och sedan händer ingenting. Människor på stan spekulerar vilt. Det bubblar och pyser i folkdjupen. Varför investerar man inte för framtiden genom att ge IKO möjligheten att utvecklas och bli ett stabilt lag i SHL – och samtidigt bidra regelmässigt till kommunens ekonomi även på sikt? Vill man inte ha IKO i SHL?

IKO är nu det enda laget med endast en isyta i SHL, trots att man har en mycket stor ungdomsverksamhet och försöker bredda sporten även med tjejlag. Våra konkurrenter har upp till fem isytor!

”IKO i SHL har verkligen satt Oskarshamn på kartan och gett oöverträffad reklam och alla undrar nu var problemet ligger?”
Peter Gerdehag
IKO-målvakten Joe Cannata på väg in till match.
IKO-målvakten Joe Cannata på väg in till match.Foto: SUVAD MRKONJIC

Som jag ser det är kommunens slöhet ännu mer upprörande eftersom ett fall tillbaka ner i allsvenskan inte förändrar något i ishallsfrågan. För i hela allsvenskan är det endast Västervik, Tingsryd och BIK Karlskoga som likt oss bara har en enda isyta. Men, mellan 2021 till 2023 ska den fina Nobelhallen i Karlskoga, med plats för 5 400 besökande, renoveras för hissnande 170 miljoner. Och sedan länge har man också en uterink alldeles bredvid!

IKO, skulle alltså fortsätta att vara en katt bland hermelinerna även vid eventuellt spel i allsvenskan. Efter 23 år i allsvenskan kallades vi ”Sveriges mest allsvenska lag”. En verklig bedrift om man betänker att de flesta konkurenterna även i allsvenskan har det mycket bättre förspänt än vi!

Det bubblar som sagt och jäser i folkdjupen. IKO i SHL har verkligen satt Oskarshamn på kartan och gett oöverträffad reklam och alla undrar nu var problemet ligger? Finns det en hemlig agenda, en ofattbar politisk motvilja eller är det ren och skär slöhet? Man kan faktiskt börja misstänka att Oskarshamns kommun hoppas på att IK Oskarshamn, vår största stolthet, ska ramla ur SHL för att slippa bygga en ny träningshall!

Snälla kommunen, ta er samman och surfa på SHL-vågen. Sätt igång och bygg en ny träningshall snabbt som tusan! Den kommer att behövas i vilken division vi än spelar i.

Peter Gerdehag

Foto: SUVAD MRKONJIC
Annons
Annons
Annons
Annons