GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Varför engagerar ni er i flyget från Kalmar – passar inte Stångådalsbanan?

Replik på inlägget ”Beslutet att stänga Bromma flygplats är ett feltänk”.
”Ska kommunpolitiker runt om i landet tala om vad Stockholms kommun ska satsa på?” Den frågan ställer sig insändarskribenten och tycker att företrädare från Kalmar län istället borde fokusera på järnvägen.
”Ska kommunpolitiker runt om i landet tala om vad Stockholms kommun ska satsa på?” Den frågan ställer sig insändarskribenten och tycker att företrädare från Kalmar län istället borde fokusera på järnvägen.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det är löjeväckande att läsa denna artikel. På vilket sätt är det ett feltänk? Ska kommunpolitiker runt om i landet tala om vad Stockholms kommun ska satsa på?

En dam ringde till radions Ring P1 för ett par veckor sedan och tyckte det skulle bli skönt att bli av med flyget. Sanningen är att kommunpolitiker tänker på sig själva och hur viktigt det är med att flyga. Det är fint i motsats till att åka tåg.

De nämner inte med ett ord hur bra tåget är. På tåget kan man dessutom jobba under resan. I artikeln nämns att flyget tar 50 minuter till Stockholm. De nämner inte att man ska ta sig till flyget, säkerhetskontroll och vidare från flygplatsen till centrum.

"Varför jobbar ni inte för upprustning av infrastrukturen utan bara gnäller?"

Det är inte svårt för näringslivet att utvecklas om man åker tåg.

Vidare ifrågasätts det om Arlanda räcker till om Bromma läggs ner. Arlanda har tre landningsbanor i motsats till storflygplatsen Heathrow utanför London som har två.

Varför jobbar ni inte för upprustning av infrastrukturen utan bara gnäller? Man kan söka bidrag hos EU, Nordiska Investeringsbanken samt att det går att söka medel för satsning på infrastruktur genom Klimatklivet via Naturvårdsverket. Det struntar ni som folkvalda.

Den negativa inställningen till tåget är cyniskt från ett parti som säger sig värna om miljön. Man kan vara i Stockholm i flera timmar under dagen om man reser från Kalmar. När ni skriver att flyget är det enda alternativet att åka över dagen till Stockholm så ljuger ni. Varför engagerar sig Lars Rosander i Hultsfred och Jacob Käll i Vimmerby för flyget från Kalmar? Passar inte Stångådalsbanan?

Christer Wilhelmsson

LÄS MER: Barometern-OT:s rapportering i frågan:

Läs mer