GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Var var politiken?

Insändare • Publicerad 8 november 2021 • Uppdaterad 8 november 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Många deltog i demonstration för klimatet i Kalmar. Men insändarskribenten ställer sig frågande till att inte fler politiker fanns på plats.
Många deltog i demonstration för klimatet i Kalmar. Men insändarskribenten ställer sig frågande till att inte fler politiker fanns på plats.
Foto: Anna Borg

Nyligen deltog jag i den globala klimatdemonstrationen i Kalmar. Det var fint att möta engagerade ungdomar och äldre. Jag förstår att partierna har olika syn på exakt vad som behöver göras och jag tror vi kommer att få svårt att klara klimatmålen för 1,5 grads uppvärmning, fast jag uppfattar att det bästa för Sverige är att ställa om och göra så mycket vi kan, leva i innovation och förändring, så att vi har tekniskt know how att exportera. Det är de små initiativen som gör det, ditt och mitt reflekterande och beslut, som förändrar det stora. Och inför klimatutmaningen finns bara ett vi. En mänsklighet. Jag tycker därför det var konstigt att inte alla politiska partier var representerade i fredags. Var var ni?

Jan Dzedins, Kalmar

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.