Annons
Insändare

”Var finns den politiska ledningen med Johan Persson i spetsen i debatten?”

Det är fredag den 17 november och kriget i mellanöstern mellan Israel vs Hamas har pågått i 1 månad och 10 dagar. Barn, kvinnor, gamla på båda sidor har lidit något oerhört och det måste få ett slut. Hur kriget ska sluta vet ingen men freden och en varaktig lösning måste komma till stånd med stöd av världssamfundet, något annat alternativ finns inte.
Insändare • Publicerad 20 november 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Denna fred kan aldrig slutas om inte världssamfundet stöttar den mer än man gjort hittills och självklart så kan inte Hamas vara en del av den freden. Israels befolkning längtar kanske mer än någon annan efter en varaktig fred där judar och palestinier kan leva sida vid sida och under respekt. Extremister, på båda sidor, kan aldrig tillföra något till en varaktig fred. Palestinierna förtjänar en demokratisk, folkvald regering där folket och en fred med sitt grannland måste vara det som överskuggar allt annat.

Israel som land måste få fortsätta att existera men dom måste få leva utan att ständigt känna oro för självmordsattacker på civila människor i Israel.

Annons

Även i Sverige så måste palestinier förstå och söka samförstånd med det judiska folket. Dom senaste fem veckorna har vi kunnat se många hatiska, i vissa fall antisemitiska, demonstrationer runt om i landet och detta håller inte om judar och palestinier ska kunna tala med varandra, även i Sverige och Kalmar. Informationen om det judiska folket är mer än bristfällig och politikerna i Kalmar kan göra mer men tystnaden från den ledande alliansen är total.

I Sverige måste även politikerna ta ett ansvar för att stävja hatet och bidra med mer information, öppna samtal men detta saknas också, tyvärr, i Kalmar som i andra delar av vårt avlånga land. Antisemitismen ökar oroväckande mycket och att skilja på staten Israel och judar i övriga världen är något som politiker kan bidra med för att stoppa den ökade antisemitismen. Antisemitismen i Sverige, Kalmar hade redan innan den 7 oktober ökat under dom senaste tio åren men politiken i Kalmar är alldeles för tyst när det gäller motståndet mot just antisemitismen speciellt.. I Kalmar med omnejd så är judar inte längre oroliga, man är rädd och en del mer än rädd.

Den politiska ledningen i Kalmar borde tidigt gått ut och fördömt morden på 1 200 civila judiska barn, kvinnor och ungdomar. Den politiska ledningen med Johan Persson i Kalmar har varit helt frånvarande i debatten, förutom en israelisk flagga som hängdes upp och revs ned ganska omgående efter den hängts upp. I övriga landet, precis som i riksdagen, så talar man oroväckande om antisemitismen men inte i Kalmar? Varför, undrar alla dom judar som lever i Kalmar med omnejd ? Är dom få judar som lever i Kalmar med omnejd inte “viktiga” för den politiska ledningen eller handlar det om att säkra nästa val i Kalmar och då är den judiska minoriteten inte så viktig ?

Vad gör Kalmars politiska ledning i Kalmar storkommun för att aktivt stävja den ökade antisemitismen? Är den politiska ledningen med S, V, C intresserad av att samtala med den judiska befolkningen?

Orolig medmänniska i Kalmar

Annons
Annons
Annons
Annons