GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vad är poängen med bidrag till gymnasielevers körkort?

Jag kanske inte fullt ut har förstått syftet med beslutet om att erbjuda bidrag till körkort för gymnasieelever. Men eftersom kommunen inte verkar för välgörenhet med skattebetalarnas pengar så måste därmed kommunledningen tro att detta skall ge något tillbaka till Oskarshamnarna.
Oskarshamn • Publicerad 27 juli 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tanken måste väl då vara att bidragstagarnas väg ut i arbetslivet blir kortare och att de därmed kan betala skatt tidigare och att bidraget därmed gynnar Oskarshamn som helhet.

Personligen anser jag att det är en god idé men att man därefter tagit ett felaktigt beslut. Målet missas. Varför inte göra detta mer behovsanpassat för samtliga invånare i vår fina kommun? Själv har jag råd att betala för mina barns körkort precis som många andra kommuninvånare med mig. Däremot är det många andra invånare till exempel invandrare som kanske ännu inte kommit in på arbetsmarknaden som har svårt med detta. Detta borde innebära att de utan körkort, troligen många kvinnor, får svårt att integreras i samhället.

Just nu är detta en skattebörda för de flesta men en skattelättnad för de med gymnasieungdomar.

Förslaget får en ringa effekt för kommun och arbetsliv vilket skulle ändras till det bättre om alla med behov skulle få möjlighet att söka bidrag.

För övrigt undrar jag varför det räcker med 85 procent godkända ämnen i skolan? Varför inte 100? Det ska väl vara en morot?

Andreas

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.