GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Uttalandet säger mycket om synen på oss

Nybros kommunalråd, Christina Davidson (C), säger att vi som bor hos allmännyttans lägenheter hos Nybro Bostads Aktiebolag (NBAB) bor i exklusiva lägenheter.
Insändare • Publicerad 2 november 2020 • Uppdaterad 4 november 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Christina Davidson förstår inte vad en nära tioprocentig hyreshöjning innebär för väldigt många hyresgäster”, menar insändarskribenten.
”Christina Davidson förstår inte vad en nära tioprocentig hyreshöjning innebär för väldigt många hyresgäster”, menar insändarskribenten.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Jag och många med mig, blir fruktansvärt irriterad när en person med hennes status uttalar sig på detta vårdslösa sätt, utan att förstå vad en nära tioprocentig hyreshöjning innebär för väldigt många hyresgäster.

Hur kan en lägenhet vara exklusiv endast beroende på var den är belägen? Hur kan en lägenhet med stort underhållsbehov efter mer än trettio år kallas exklusiv?

Tyvärr säger ovanstående uttalande väldigt mycket om kommunalrådets syn på oss ”vanliga” medborgare. Förstår också att NBAB:s ledning ”sitter i knäet” på kommunalrådet, men tycker nog att såväl NBAB:s ledning, som Christina Davidson ska fundera över vilka lagar NBAB och Nybro kommun styrs efter.

Det som åsyftas är den kommunala upplysningsplikten. Där har de brustit å det grövsta, för hur ska annars en nära tioprocentig hyreshöjning kommit till stånd om hyresgästerna blivit informerade, om såväl hyreshöjning i kronor och procent under pågående förhandling?

Skulle det, vid en eventuell prövning i förvaltningsrätten komma fram att kommunen brustit i sin upplysningsplikt, ja då föreligger ett ganska grovt tjänstefel, vilket är allvarligt!

Syftar bland annat till skriften: Nybro kommuns bolagspolicy och ägardirektiv för direkt och indirekt ägda bolag, antagen av kommunalfullmäktige den 19 mars 2018.

Luis Rasmussen

Nybro

SVAR DIREKT: Så svarar Christina Davidson (C):

LÄS MER: Tidigare publiceringar om NBAB:

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.