Insändare

”Vilken grandios lögn för att komma åt marken”

Insändare Artikeln publicerades
Trots protester har gröna stråk i Oxhagen fått ge vika för bostäder.
Foto: Ulf Carlsson
Trots protester har gröna stråk i Oxhagen fått ge vika för bostäder.

Syftet med förtätningen i Oxhagen i Kalmar var att minska bostadsbristen.

Behovet var så omfattande att skövling av hela skogsdungen blev ett faktum, trots omfattande protester.

Det gröna gång- och cykelstråket var mycket älskat och uppskattat och ett eldorado för bland andra hundägare som hade tillgång till behändig rastning.

Området var också en större grön lunga som frikostigt bjöd på naturens tillgångar i form av bär, blommor, fåglar och allehanda nyttiga småkryp.

Vi hävdade bestämt att den brist på bostäder finns inte som kan rättfärdiga skövling av ovan beskrivna mark. Dödsdomen föll vid fullmäktigesammanträdet 27 mars 2017 då C, L, M, S och V röstade för byggnation:

I tidningen den 16 december 2019 stod: “Var tredje lägenhet i nya studentkomplexet outhyrd”.

Det hugger till i magtrakten. Vilken grandios lögn för att komma åt marken. Skylla på bostadsbrist för att kunna förtäta på ett stadsmässigt sätt. Äntligen ett tillfälle att lära folk sluta protestera och överklaga byggplaner. Gör er inte besvär, för vi har nämligen makten.

Är det så man resonerar? Ignorera, skrämma till tystnad?

Berit Alvarsson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.