GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tillsammans utvecklar vi hela kommunen!

Det är tillsammans som vi bäst utvecklar hela Oskarshamns kommun. Nycklarna är samverkan och att jobba mot gemensamma mål.
Oskarshamns kommun • Publicerad 29 juni 2021 • Uppdaterad 12 juli 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Flygbild Oskarshamn.
Flygbild Oskarshamn.
Foto: Roger Carlsson

Tillsammans kan alla vi som bor i Oskarshamns kommun göra olika insatser för att utveckla platsen än mer. Tillsammans kan vi se till att fler vill bo kvar och fler vill flytta hit. Vi tror på samverkan och tror att vi når som längst när vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål.

Oskarshamns kommun har idag ett Idéburet-Offentligt partnerskap (IOP-avtal) med Hela Sverige Oskarshamn. Vi socialdemokrater har under en längre tid förespråkat en sådan lösning och är glada att Oskarshamns kommun i december 2020 kunde besluta om ett avtal som innebär att Oskarshamns kommun tillsammans med föreningen ska arbeta för utveckling i hela kommunen. Föreningen anordnar som stöd för utvecklingsarbetet bygdedialoger i flera orter för att få fram hur vi tillsammans kan utveckla vårt samhälle.

Under våren har vi haft förmånen att vara med på bygdedialoger i Påskallavik, Kristdala, Bockara och Figeholm. Vi hoppas också kunna vara med på framtida bygdedialoger.

För oss socialdemokrater har bygdedialogerna varit värdefulla. Vi har här fått lyssna till vad invånare och föreningar på respektive ort tänker om ortens utveckling. Vilka frågor det finns ett engagemang att göra mer kring utifrån samverkan mellan kommun och civilsamhälle.

”Vi har här fått lyssna till vad invånare och föreningar på respektive ort tänker om ortens utveckling.”

Bygdedialogerna har varit värdefulla för oss, då vi har kunnat ta med oss dessa dialoger och inspel i det politiska arbetet. Under våren har vi sedan kunnat förverkliga flera förslag från respektive dialog. Ibland har det handlat om mindre saker och ibland om större saker. Det har bland annat inneburit att Oskarshamns kommun nu stödjer utvecklingen av vågbrytare i Påskallavik, fortsatt utveckling av Dämmen i Kristdala, utveckling av Peter-Larsgården i Bockara och upprustning av Kurran i Figeholm. Lika så kan det gemensamma arbetet med att fylla Ödehus med liv och rörelse i hela kommunen fortsätta.

Vi tror att det är tillsammans som vi bäst utvecklar hela vår kommun. Vi hoppas därför att dialogen kan fortsätta och att vi tillsammans, kommun och civilsamhälle, kan finna vägar framåt för en fortsatt utveckling i hela kommunen.

Andreas Erlandsson (S), Kommunstyrelsens ordförande

Anton Sejnehed (S), Bildningsnämndens ordförande

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer