GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tidsfråga innan det händer en allvarlig olycka i Färjestadens hamn

Tog nyligen en promenad längs Södra Hamnplan i Färjestaden för att svalka mig i en härlig sjöbris.
Insändare • Publicerad 25 juni 2021 • Uppdaterad 25 juni 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten är bekymrad över risken för olyckor i Färjestadens hamn.
Insändarskribenten är bekymrad över risken för olyckor i Färjestadens hamn.
Foto: Andreas Yngvesson

Jag såg "Dessi" vända stäven mot Kalmar och ett tiotal segelbåtar lämna hamnen för att göra sig redo för start strax utanför hamninloppet till en kappsegling. Livlig båttrafik.

Sedan drogs min uppmärksamhet dock till något helt annat.

Längst ut på södra hamnpiren – på nocken, kunde jag konstatera ett ganska stort antal människor (cirka 30) bestående av två kvinnor (mammor?), en man (pappa?) med sina barn, andra barn utan tillsyn, tonåringar och 20-åringar. Det var fullt. Alla var i fart med att hoppa åt alla håll – även mot farleden. De kastade tennisbollar i luften och försökte fånga dem. En boll kom lite långt, framför en utgående motorbåt. Besättningen var så snäll att kasta tillbaka den till nocken. Det var tydligen så kul att man upprepade detta några gånger – mitt i hamninloppet med simmare i vattnet.

Som "hej då" till gänget på piren och i vattnet fällde föraren i motorbåten sin utombordare halvvägs upp med propellern i vattenytan och visade vad 120 hästkrafter (ägaren kan rätta mig ) kunde åstadkomma: en vattenfontän från tio meters håll som räckte ända upp till nocken.

Skylten "Hopp förbjud" på nocken är – igen – bortriven.

Även på norra nocken/hamnpiren var några pojkar igång med att hoppa.

Nyligen kunde man läsa i tidningen om tre tjejer som "hoppade från piren" som det vore helt ok. Att de räddade en människa är en helt annan sak.

Det inte frågan om, det är frågan när det händer en allvarlig olycka i Färjestadens hamn.

En djupt orolig flanör

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer