GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tänk om, tänk nytt – lyssna på ungdomarna

Till Jimmy Rudelius och rektorn på Madesjöskolan.
Insändare • Publicerad 25 juni 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Pandemifria år levererar musikprofilen på Madesjöskolan flera olika föreställningar. Bilden är från en Melloshow som sattes upp i fjol.
Pandemifria år levererar musikprofilen på Madesjöskolan flera olika föreställningar. Bilden är från en Melloshow som sattes upp i fjol.
Foto: Samuel Slättman

Musikprofilen ska tas bort från skolan, därför att det inte finns utrymme i budgeten? Med all respekt för att det kan vara tufft att få budgetar att gå ihop, vill jag ändå vädja till er att lyssna på engagerade ungdomar och deras föräldrar. Om över 70 elever önskar delta i musikprofilen, vilket varit en tradition länge på skolan, då måste man se värdet av deras önskan och att detta för många kan vara stunden som ger kraft att ta sig igenom en högstadietid.

Hur många vuxna har man inte mött, som har vittnat om att kulturinslaget var det som gjorde att man klarade av högstadietiden. Det går inte att säga att nu pausar vi och sen får vi se om det kan finnas utrymme i budgeten längre fram? Ungdomar lever nu.

Tänk om, tänk nytt. Om det finns de som vill stötta musikprofilen ekonomiskt, så ta emot det och var inte paragrafryttare. Det finns pengar att söka från annat håll, såsom till exempel statliga skapande skola eller Allmänna arvsfonden eller andra organisationer som vill stötta ungdomar. Sök detta för ett långsiktigt framåttänkande. Gå med i länets Kultur Crew-projekt, som syftar till att engagera ungdomar att bli delaktiga i ett rikt kulturliv. När höstterminen börjar är min förhoppning att ni kan se drygt 70 ungdomar i ögonen och möta dem med ett positivt besked: musikprofilen får vara kvar. När ni möter dessa ungdomar i framtiden, så kan ni vara stolta över att ni tänkte om och tänkte rätt med vetskapen om att skapande barn blir kreativa vuxna.

Charlotte Aaby Hertzman, frilansande kulturproducent

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer