GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tänk er för vad ni klagar över

Ni ”besvikna föräldrar” som inte får se era barn ta studenten, absolut jättetråkigt, men tänk er att inte få närvara under den tid som ni var gravida med ert barn.
Foto: Christine Olsson/TT
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Pappor till kommande barn får inte följa med på några besök hos barnmorskan eller ultraljud. De får kanske inte ens följa med till förlossningen om de är lite snuviga när tiden väl är inne.

Förhoppningsvis håller sig båda blivande föräldrarna friska men vad händer när barnet väl är ute? Jo, då får den nyblivna pappan inte vara kvar längre, en mamma blir lämnad själv efter att ha kämpat i flera timmar och har inga krafter kvar i kroppen. En mamma som för första gången håller i ett spädbarn, som aldrig någonsin varit mamma innan.

Hon behöver sin andra hälft där, hon behöver stöd och hjälp av den hon känner sig mest trygg med, pappan till barnet.

Ni som tänker ”jo, men jag är vaccinerad, jag kan leva som vanligt nu”, ja du kanske kan det men hur blir det med dem som inte är vaccinerade?

Du kan fortfarande smitta andra, du kan smitta en gravid kvinna för att hon är avrådd att ta vaccin under sin graviditet även att hon räkans i riskgrupp efter vecka 20.

Du kan fortfarande smitta pappan som jobbar som vanligt, handlar i affären eller bara tar en promenad.

Så tänk er för vad ni klagar över.

Att inte få åka på semester.

Att inte få vara bland en stor mängd med människor.

Att inte få gå på den där fotbollsmatchen.

Att inte få festa när man tar studenten.

När man kanske inte ens får närvara vid sitt barns födsel.

Besviken blivande förälder

Läs mer