Annons
Insändare

Tack Daniel – men byt sport innan du får men för livet

Tack Daniel Bergström, MMA-utövare, för ditt förklarande svar på mitt förslag att förbjuda MMA-tävlingar.
Insändare • Publicerad 2 januari 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten står fast vid sitt ifrågasättande för MMA-sporten – även efter replikskiftet med Daniel Bergström som var med på galan i Kalmar i december och är med på bilden här.
Insändarskribenten står fast vid sitt ifrågasättande för MMA-sporten – även efter replikskiftet med Daniel Bergström som var med på galan i Kalmar i december och är med på bilden här.Foto: Henrik Eriksson

Jag lade ut mitt inlägg i denna tidning den 20 december på Facebook och har fått mycket stöd för min uppfattning. Jag ryser fortfarande när jag återigen läser texten under bilden i Barometern efter din match mot Daniel Karlsson: "Daniel Bergström blev sönderslagen av Daniel Karlsson och matchen bröts." Det verkar inte som om det regelverk du beskriver skyddade dig i denna match!

Jag tycker att du med din styrka och sportsliga intresse i stället ska övergå till friidrott och kasta antingen slägga, kula eller diskus. Där behöver vi förstärkning i vårt landslag. Brottning kan vara ett annat förslag! Gör detta byte så snart möjligt och innan nästa MMA-match då du kan få en snyting som ger dig men för livet. Som du inte hinner försvara dig emot – varken passivt eller aktivt.

”Jag tycker faktiskt att vi inte ska hålla på med sådant som kan ge livslång skada.”
Rolf B Bertilson om MMA
Annons

Jag tycker faktiskt att vi inte ska hålla på med sådant som kan ge livslång skada. Och, om det ändå fortsätter, tycker jag dessa matcher ska vara barnförbjudna.

Vidare kan jag förstå av din skrivning av vårdbehov av olika sporter att motorsport ligger högt. Jag har aldrig förstått varför vi har speedway i vårt land. En sport som luktar illa, är miljöovänlig och som när det går illa för någon så blir det långa sjukhusvistelser. Välj inte denna sport om du trots allt byter!

Tack för dialogen och du och jag kommer aldrig att träffas i ditt nuvarande val av idrott! Men, om du väljer något av mina förslag kommer jag gärna och tittar på dig.

Rolf B Bertilson, Drag

BAKGRUND: Replikskiftet och MMA-galan:

Annons
Annons
Annons
Annons