GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ta inte bort gratisparkeringen

Man blir beklämd när man tar del av de kommunala sparplanerna för Oskarshamns kommun. Här förs fram som ett sparmål att den mycket populära gratisparkeringen ska tas bort och p-avgift åter införas.
Insändare • Publicerad 15 november 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Per Nilsson

Ett bra exempel på hur illa detta kan drabba är Västerås. Exakt detta har gjorts där och vad ledde detta nu till. Jo, västeråsarna undvek att parkera i innerstaden och åkte i stället till handelsplatser i utkanten av staden. I centrum fick flera gallerior och butiker stänga eller flytta ut till omgivningarna. Även restauranger gick samma öde till mötes.

Borde inte vi i Oskarshamn vara rädda för att detsamma skulle hända här? Vi bör ju vara rädda om affärsinnehavarna i centrum. De är beroende av att kunderna kan ta sig till centrala Oskarshamn med bil. Ska man handla mycket eller större varor och transportera hem dem, så behövs bilen. Det är också viktigt vid arrangemang av olika slag med fri parkering. Ska man då krångla med p-avgiftsautomater, så är risken stor att många avstår. Dessutom kan inkomster av dessa avgifter säkert ätas av nyanställningar av parkeringsvakter.

Nej, politiker gör inte samma misstag som i Västerås. Vi oskarshamnare vill ha en levande innerstad dit man lätt kan ta sig och parkera gratis. Det känns också som lite bonus för den skatt man betalat. Det går säkert att hitta annat att spara på, och i det här fallet blir det nog mera minus än plus, om man ser till det totala resultatet.

Tor Hansson, pensionär

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.