GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stora brister i ”bolldringsvården”

Åtta meter upp i luften sitter jag som en åldring utan att kunna sköta min personliga hygien. Den vård som utlovades var en tvagning om året.
Insändare • Publicerad 27 augusti 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hur står det egentligen till med underhållet av Guldbollen vid Guldfågel Arena?
Hur står det egentligen till med underhållet av Guldbollen vid Guldfågel Arena?
Foto: Privat

Nu har det gått tio år och fyra månader sedan jag kom till Guldfågeln Arena. Ingen tvätt eller omsorg har jag fått. Ingen frågar hur jag mår. Ingen verkar bry sig om att jag tappat min guldglans.

När Kalmar kommun tog över vårdnaden om mig hade jag stora förhoppningar om bättring. Man hade ju hört att den kommunala omsorgen låg i topp. Men efter att ha väntat i tre år på första hembesöket har luften gått ur mig. Jag är övergiven av alla. Smutsig och ledsen sitter jag här i dag och utstrålar hopplöshet. Som symbol för drömmar om guld inspirerar jag knappast längre någon.

Som ung såg jag jag fram emot att få möta spelare och fans varje ny säsong med skinande guldglans och röd kämparglöd. Men den utlovade ”bolldringsvården” var ett skämt. Lager på lager av ingrodd smuts tär på min hälsa. Jag är bara tio år gammal men känner mig som hundra. Så bli inte förvånade om jag kastar in halsduken i förtid.

Smutsbollen (f.d. Guldbollen), Guldfågeln Arena, via Guldbollens vänner

Bengt Johansson, skulptör och ordförande

Carl-Otto Johansson, sekreterare

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.