Insändare

Stoppa utvisningarna till Afghanistan

Ali Ablfazli ,

De saker som händer i Afghanistan varje dag gör ont i våra hjärtan.

Vi har förlorat vårt land, vår familj, våra kompisar och allt annat som vi hade. Vi skriker: Snälla stoppa utvisningarna! Men ingen hör våra röster.

Skicka inte barn, ungdomar och vuxna till ett lidande land som är helvetet på riktig. Varje dag dör människor på grund av krig, konflikter och förföljelse. Vi ser bilder av barn som förlorat sina föräldrar. Blod, våld, smärta och sorg. Vi är många som förlorat vår pappa, mamma, bror eller syster.

Det enda regeringen säger är att vi är ledsna och tycker synd om dem som dog och deras familjer, men ingenting görs för att Afghanistan ska bli säkrare. Afghanistans flyktingministrar vädjar till Europa att inte utvisa fler eftersom de inte kan garantera människors säkerhet. Ändå menar Migrationsverket att landet är säkert.

  Vi är människor, vi har också rätt att leva, men vi fick lidande och smärta överallt. Vi lever som flyktingar i hela världen, men ingenstans är vi välkomna.

  Vi kom till Europa för att bota vår smärta. Vi kom med trötta röster och vi önskade att någon skulle höra oss. Men Migrationsverket har inga öron.

  Sverige var vårt hopp om en bättre framtid. Sverige betyder liv. Sverige är ett land som gör oss lyckliga. Sverige är allt för oss.

  Ni välkomnade oss in i landet. Ni gav oss tak över huvudet och möjlighet att gå i skolan. Vi ville vara goda människor för det svenska samhället.

  Många av oss dör hellre här än åker till helvetet i Afghanistan. De saker som händer i Afghanistan varje dag gör ont i våra hjärtan.

  Snälla snälla snälla! Hör det som människor säger och se det som händer i Afghanistan.

  Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.