Insändare

Stäng inte bassängen som hjälper så många

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Karin Grip / SvD / TT

Man kan inte bara ta bort rehabbassängen på länssjukhuset, även om det är för en period och att man planerar att bygga en ny.

Jag vet inte vilka som driver detta förutom hälso- och sjukvårdsdirektören Johan Rosenqvist.

En ledande kommunpolitiker säger att behovet av en rehabbassäng är stort i Kalmar. Jag var för ett tag sedan dömd till att mer eller mindre sitta i rullstol på grund av mycket värk i rygg, spinal steros, samt flera diskbråk.

I bassängen fick jag tillbaka rörligheten och blev mycket bättre.

Jag tycker nog också att cancervården är viktig och att det är bra att bygga ut, men inte på bekostnad av att de hundratals som idag och varje vecka får behandling i bassängen.

Det finns ju en massa dö yta mellan husen, varför inte bygga ut där? Då kan man ju dessutom bygga åtta våningar upp.

Att åka till Mönsterås, Borgholm eller Oskarshamn är ju bara dumt att föreslå och vittnar om hur lite kompetens det finns hos dessa beslutsfattare.

Det gör ju mer skada än nytta att sitta flera timmar i transport för att få 45 minuters behandling.

Man kan ju också fråga sig var miljötänket finns. Att stänga rehabbasängen innebär att kompetensen försvinner. Alla de som jobbar där gör ju ett fantastiskt jobb, de är mycket duktiga. Hur kan vi sätta stopp på detta dåliga beslut, planera mera.

Lars Törngren

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.