GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Släpp prestigen – låt Kikeboskolan leva

Inte bara chefen vid länets länsmuseum är emot rivandet av Kikeboskolan. Senast i raden av protester kommer från före detta riksdagsmannen och oskarshamnaren Håkan Juholt.
Omdiskuterade Kikeboskolan.
Omdiskuterade Kikeboskolan.
Foto: Tomas Konigsson
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Ingen (mer än några besserwissers på kommunen ) har tyckt förstörelse är en bra idé.

Om nu byggnaden är i så dåligt skick att det skulle kosta mycket att renovera då är det ändå värt det med tanke på de mängder av möjligheter ett bevarande ger.

Det liknar till viss del situationen när en politiker ville såga ner fina trädet vid Järnvägsstationen. Ett träd som nu växer vackert vidare.

Just nu söker man mark för en ny skolbyggnad, när man redan har en med bästa läge i nära anslutning till kommunens största utbildningscenter.

Just nu har man räddat en privat dålig satsning på hotell och ordnat ett fint äldreboende. Kikeboskolan ombyggt till äldreboeende är ju närmast suveränt med dess närhet till kommunens största sådana placering.

Det byggs nu mycket i kommunen efter flera års stiltje. Och vore inte Kikebo ett bra läge för mindre enklare lägenheter?

Det verkar vara trångt hos nuvarande Nova på Varvsgatan. Vore det kanske läge för en omdisponering?

Och då kunde ju ännu flera få plats i anslutning till övriga kommunala verksamheter.

Låt nu prestigen vara och se till att börja om och göra rätt. Låt vår fantastiske stadsarkitekt vara med från början och sätta sin prägel på fina Kikebo och framtidens dom blir generös.

Bernt Åberg

PS

Ett av de sämsta argumenten för rivning av miljonvärden var att fönstren inte var täta och att objudna gäster vistades i lokalerna. Jodå...det är sant, enligt en artikel i OT.

DS

Läs mer