GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skillnad mellan bygglovssökande

Insändare • Publicerad 16 december 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kvarnholmen i Kalmar.
Kvarnholmen i Kalmar.Foto: Mats Holmertz

Jag såg att Samhällsbyggnadskontoret föreslår att nämnden ska ge bygglov till ett lägenhetshus på Kvarnholmen trots att det är både en våning för högt och inte stämmer överens med stadsplanen i övrig heller. När både jag och andra sökt bygglov för att bygga en carport eller bygga till lite så säger kontoret nej med hänvisning till gällande stadsplaner men att få bygga en hel våning extra mitt i stan är tydligen helt okej. Jag kan bara tänka mig hur mycket värdet på tomten måste öka. Det är tydligen skillnad på folk och folk i Kalmar stad.

En som fått nej till bygglovet

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.