Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ska motionsspåren bli enkelriktade?

En fundering om de nya skyltarna vid motionsspåren i Kalmar kommun.
Nya skyltar är uppsatta vid motionsspåren i Kalmar kommun. Något som fått Gjalt Koopmans att reagera: ”Ska motionsspåren bli enkelriktade?”
Nya skyltar är uppsatta vid motionsspåren i Kalmar kommun. Något som fått Gjalt Koopmans att reagera: ”Ska motionsspåren bli enkelriktade?”
Foto: Privat
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Som gående, löpare med mera – ska jag i framtiden hålla vänster från A till B och eventuella cyklister kör höger från A till B? Om jag sedan som gående vill från B till A och/eller börjar gå vid B möter jag eventuella cyklister på min vänstersida som kommer från A?

Det fina mjuka underlaget i spåren är gjorda för gående/löpare med mera och förstörs av cykeldäck och jag tycker att cyklister inte visar hänsyn alls och ska hålla sig till riktiga cykelbanor med asfalterat underlag. De kör för fort så att barn, pensionärer med mera kan bli påkörda. Det skapar stress och bråk. Ska det bli markeringar? Utländska turister som kommer till sommaren och för andra människor som inte kan svenska – finns det utlägg på annat språk?

Detta nya beslut anser jag skapar oroligheter, kan tolka som man vill, kommer det att vara ordningsvakter? Detta är ett beslut utan ja och nej, men tyvärr med bör och rekommenderar, och det är för mesigt för att det ska kunna fungera!

Jag själv har varit i motionsspåret minst 30 år och trivs, men snälla låt gångbanor i naturen vara till de som njuter av och i naturen.

Variation är viktig: Det får inte bara bli från A–B men också B–A och låt det vara för de som är till fots och hundar, barnvagnar, rullstolar (kanske glömt några), men iallafall ej cyklister.

Glada lugna motionshälsningar

Gjalt Koopmans

Här hittar du svaret:

Läs mer