GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sjukhuschefens ord kan närmast liknas vid ett hån

Replik på artikeln ”Akut personalbrist på BB i Kalmar under sommaren.”
Insändare • Publicerad 1 juli 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten känner inte igen sig i sjukhuschefens ord om patientnära vården.
Insändarskribenten känner inte igen sig i sjukhuschefens ord om patientnära vården.
Foto: LENA GUNNARSSON

I artikeln om förlossningsvården i Kalmar säger sjukhuschef Annkristin Svensbergh att hon är stolt över personalen som jobbar i patientnära vård. Det är intressant att Annkristin Svensbergh tar avstamp i sina egna upplevelser och att hon är stolt över hur hårt ”sin” personal jobbar.

Jag kan med största sannolikhet säga att personalen i patientnära vård inte alls uppskattar orden från Annkristin Svensbergh, tvärt om kan de närmast liknas vid ett hån då hon bör vara högst ansvarig för personalläget, lönerna och arbetsmiljön för de anställda.

Annkristin Svensbergh känner alltså stolthet över att personalen i patientnära vård dag för dag bryter ned sig både fysiskt och psykiskt på grund av dålig arbetsmiljö som hon är ansvarig för. Och nej, verksamheten funkar inte heller ”utan problem” när folk byter arbetsplats, sjukskriver sig eller med gråten i halsen går hem från jobbet på grund av dysfunktionell arbetsmiljö.

I utbildningen till sjuksköterska är livsvärld ett återkommande tema, en grundläggande kunskap är att kunna sätta sig in i andra personers unika livsvärld för att skapa och främja hälsa för patienten. Om Annkristin Svensbergh inte tagit del av detta kapitel i kurslitteraturen borde hon göra det.

Kanske att hon då förstår att ledningens stolthet inte främjar vårdpersonalens hälsa, det gör däremot fler medarbetare som skapas genom handling, bra arbetsmiljö och löneökning annars kan vi lika väl jobba åt bemanningsföretag som ger oss både dubbel lön och mer uppmärksamhet.

Stolt sjuksköterska

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer