GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Se nu till att gynna våra duktiga under- och sjuksköterskor

Kalmars ekonomi 130 miljoner bättre än väntat. Nu finns tillfälle att belöna alla våra undersköterskor och sjuksköterskor med en extra lön för allt det enorma arbete de har gjort och fortfarande gör under pandemin.
Insändarskribenten tycker att Kalmar kommun borde lägga överskottet på sjukvårdspersonalen.
Insändarskribenten tycker att Kalmar kommun borde lägga överskottet på sjukvårdspersonalen.
Foto: Anton Hedberg
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Detta överskott på 130 miljoner kan oavkortat delas ut i form av kontanter till dem för ett rejält erkännande och tack.

Kalmar kommun kunde ta beslut att dela ut pengar till skolungdom för att de skulle köpa mat ute på stan, de ska dessutom få gratis busskort under sommarlovet (pensionärerna får det dock inte). Alla kommunanställda får även en extrapeng i form av matcheckar.

Kom nu inte och påstå att det ”gaur inte”, det är inte samma budget, pengarna är redan öronmärkta, man kan inte göra så och så vidare. Allt går. Kommunen kan till exempel överse med bygglovsbeslut här i Kalmar. Varför har man tjänstemän (experter på området) som beslutar när politiker ändå ändrar och bestämmer i realiteten?

"Om vi i Kalmar går i bräschen för detta behjärtansvärda ändamål (såväl som matpengar till elever) så kanske det smittar över till andra kommuner och de gör likadant."

Om vi i Kalmar går i bräschen för detta behjärtansvärda ändamål (såväl som matpengar till elever) så kanske det smittar över till andra kommuner och de gör likadant och vi får äntligen, åtminstone på sikt, upp lönerna för dessa yrkesgrupper som är så rejält underbetalda.

Vem vet, det här skulle inte bara gynna Kalmars under- och sjuksköterskor utan även politiker riktigt bra och fler kanske vill bli politiskt aktiva när man ser att vi tillsammans verkligen kan påverka det som sker i vår egen kommun.

Tänk heller inte ”jo, men om vi gör så då kommer andra yrkesgrupper som också jobbat extra hårt att också vilja ha del av de 130 miljonerna och då blir det orättvist” eller ”hoppsan vilket överskott vi går mot då kan vi bygga ännu mer bostäder eller varför inte fler padelhallar i Kalmar?”.

Se nu till att gynna våra egna oerhört duktiga under- och sjuksköterskor en gång för alla nu när tillfället finns. Pengar är faktiskt den enskilt största gemensamma nämnaren som alla löntagare verkligen uppskattar.

Hassan

Läs mer