Annons
Insändare

”Sammanflätande av folk på en liten yta har i alla tider lett till kriminalitet”

Varför blir det blött? Vi måste inse att det beror på att det numera blir tätare och tätare mellan husen och regnvatten eller smältvatten inte har någon möjlighet att rinna undan som det gjorde förr.
Insändare • Publicerad 9 augusti 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Till allas undran nämner sossepolitiker att det är bostadsbrist trots att det står massor av tomma lägenheter i Snurrom och även närmare stadskärnan”, skriver insändarskribenten.
”Till allas undran nämner sossepolitiker att det är bostadsbrist trots att det står massor av tomma lägenheter i Snurrom och även närmare stadskärnan”, skriver insändarskribenten.Foto: Johanna Eriksson

Vad skapar detta elände? Jo, att alla vill vara med och dela på den ekonomi eller underhållning som städer eller byar erbjuder.

Tyvärr skapar detta sug en miljö som inte är bra för någon människa. Det leder till stress och det leder till mobbning. Det leder till avundsjuka och det leder till droghandel och kriminalitet. Vi ser alla i dag som har ögonen öppna hur de finaste bilarna står stilla mitt i staden med ett gäng som inte arbetar. Vi läser i tidningar om hur det skjuts vilt i bostadsområden. Till allas undran nämner sossepolitiker att det är bostadsbrist trots att det står massor av tomma lägenheter i Snurrom och även närmare stadskärnan.

Annons

Är det bara en tävlan att kunna slå sig för bröstet för att vi växer lite fortare än Karlskrona eller Växjö? Hur tänker man i stadshuset? Nu ska man bygga en simhall och Johan Persson tror att det blir bättre boende i Snurrom om där blir en bassäng. Hur ska de stackare som inte klarar av hyran ha råd att skicka barnen till simhallen?

Allt sammanflätande av folk på en liten yta har i alla tider lett till kriminalitet i någon form och det blir inte bättre nu när ungar har skjutvapen i byxlinningen och utgör betalda lönnmördare. Vad hjälper ett löjligt knivförbud när ungarna har skarpladdade skjutvapen?

Tillbaka till regnproblemet. Om det vore lite glesare mellan byggnader skulle det aldrig kunna bli dessa dyra översvämningar och det skulle troligen inte bli ett gangstersamhälle heller. Politiker jagar poäng för att kunna sitta kvar och uppbära höga löner, men blir aldrig petade trots att de ständigt i sin poängjakt förstör samhället. Är det dags för ett nytänkande? Knappast under vår livstid. Allt är för ingrott och alla människor följer med strömmen. Alla pratar som Greta om klimatet.

Det är gott att sitta en stund i kväll med likatänkande i samma ålder och kanske smutta på en drink som vi länge har förtjänat och gemensamt inse att vi har haft de bästa åren i mänsklighetens historia. Bäva måtte alla de få som i kommande tider ska simma i Kalmars nya vattenpöl i Snurrom. De kanske behöver en kanot för att ta sig dit. Och en pistol i byxlinningen.

GT

Annons
Annons
Annons
Annons