"Sådana här träffar fyller en stor uppgift”

Coronan och Covid har lagt täcke över den sociala samvaron i Kalmar. Det har varit mörkt, tyst och tråkigt.
Insändare • Publicerad 28 februari 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Desto roligare blev det den 29 januari och den 26 februari för de Kalmarbor som hade lyckan att besöka Stensbergshemmet. En tradition från tiden före Coronan återuppstod:

Sonnys boys spelade upp sina evergreens för ca 150 besökande. Vilken spelglädje, vilken glöd dessa mogna gentlemän är mäktiga. 15 melodier exekverades på saxofoner, trombon, trumpet, gitarrer, piano och trummor. Och Sonny själv bidrar med sin Louis Armstronglika röst i exempelvis Fly me to the moon, för säkerhets skull på både engelska och svenska. Mellanpratet visar att musikalitet inte utesluter humor.

Det är roligt att se hur publiken lever med i melodislingorna och verkligt rörande när äkta par eller sambor söker varandras händer, blickar växlas och minnena kommer från när det en gång begav sig.

Sådana här träffar fyller en stor uppgift. Man går lycklig från stunden. Vi lever på våra minnen och nästan alla har haft en ungdom, då musiken bidrog till att livet var värt att leva.

Tack, Sonnys boys och tack Träffpunkt Stensberg. Den fria entrén gör i dessa dagar att många kan komma tillsammans.

Gunnar Silfwersvärd, pensionär och musikälskare

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.