GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

S, ni sviker oss unga

På söndagen bestämde sig Socialdemokraterna för ett svenskt Nato-medlemskap.
Insändare • Publicerad 18 maj 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Att den nuvarande partiledningen bryter mot partiets demokratiskt fattade och väl förankrade principer är ett svek”, skriver insändarskribenterna.
”Att den nuvarande partiledningen bryter mot partiets demokratiskt fattade och väl förankrade principer är ett svek”, skriver insändarskribenterna.Foto: Henrik Montgomery/TT

Egentligen har detta varit bestämt sedan länge, partiprogrammet fastslår att;

“Den militära alliansfriheten är en viktig del av svensk utrikes- och säkerhetspolitik….

….Den militära alliansfriheten ligger fast…

…att Sverige fortsatt ska vara militärt alliansfritt...

….Vi socialdemokrater vill att försvars- och säkerhetspolitiken ska vara tydlig, långsiktig och utan tvära kast.”

Att den nuvarande partiledningen bryter mot partiets demokratiskt fattade och väl förankrade principer är ett svek.

Att ett fåtal personer tar sig rätten att fatta ett så radikalt beslut om Sveriges framtid är ett svek. De allra ytterst berörda, de unga som kommer kallas till värnplikt och riskerar att sändas ut i krig har inte haft någon talan i frågan.

Vi som hårdast kommer känna av konsekvenserna av en höjd militärbudget, vi som var för unga för att rösta 2018, som nu ser fram emot att hävda vår rätt som medborgare i den stolta demokratin Sverige blir överkörda av parti-eliter. Det är ett svek.

Även de som röstade 2018, de visste inte att deras röst på S – eller för den delen på SD – var en röst mot den svenska alliansfriheten.

Vi alla förtjänar en chans att säga vårt, det enda demokratiska alternativet är en folkomröstning.

Tänk på det i september, det kommer många göra.

Elina Wahlström, 19 år

Widad Darwich, 16 år

Ture, 16 år

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.