Insändare

Rör inte vårt hembakade bröd

Insändare Artikeln publicerades

Man upphör aldrig att förvånas! Nu har det hänt igen att Regionförbundet biter sig själva i svansen! Läste i tidningen häromdagen att man inte längre skall få baka sitt bröd i sjukhusköket.

Det var inte så länge sedan våra politiker i Region Kalmar län slog sig för bröstet och talade om att Kalmar har den bästa kosten i Sverige. Och visst hade vi det! Jag hade själv förmånen att få pröva på den då jag låg inne på Länssjukhuset i Kalmar och inte mådde så bra, men så kom doften av nybakat bröd och vällagad mat och då gick det ändå att äta. Kocken Mannerström hade ju varit och inspirerat i köket. Så bra det blivit!

Fortsätt baka bröd på sjukhusen, uppmanar insändaren.
Fortsätt baka bröd på sjukhusen, uppmanar insändaren.

Nu skall politikerna spara! Blev det för dyrt att byta loggan till Region Kalmar län och att avlöna fler politiker?

Läste också i tidningen att det av de landstäckande bagerierna bakas alldeles för mycket bröd som levereras ut till butikerna och att det slängs stora mängder. Sånt händer inte då sjukhusets bagare bakar lokalt. Så även med tanke på miljön är det egenbakade brödet bättre.

Tycker man att det är mer demokratiskt att alla tuggar "gummibröd" från brödfabriker?

Om ni vill fortsätta med hög svansföring: Rör inte vårt hembakade bröd.

Christina Dicander

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.