GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Restriktioner släpps men pandemin är kvar

Att regeringen och folkhälsomyndigheterna lättar på restriktionerna är förödande för vårt vaccinationsarbete. Det visade sig under torsdagens vaccinationsarbete att många avbokade sina tider för vaccinationen.
Insändare • Publicerad onsdag 09:42
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Enligt insändarskribenterna är det nu än mer viktigt att vaccinera sig då samhället öppnas upp helt.
Enligt insändarskribenterna är det nu än mer viktigt att vaccinera sig då samhället öppnas upp helt.
Foto: Johan Nilsson/TT

Några som ändå kom beskrev följande: ”Grannen ska inte vaccinera sig nu när restriktionerna släpps och pandemin är över”. Samma vittnade även mina kollegor om och under dagen var det fler som beskrev att nu behöver man inte vaccinera sig när regeringen och folkhälsomyndigheten tar bort restriktionerna. Någon som skulle få sin andra spruta undrade om det verkligen var nödvändigt nu när allt återgår till det normala igen.

Men till alla er som missuppfattat myndigheternas budskap så är inte pandemin över.

Just nu är det än mer viktigt att vaccinera sig då samhället öppnas upp helt och risken för trängsel och smitta är överhängande.

De som i dag ligger på sjukhusen/ intensiven med covid-19 är överlag de som är ovaccinerade. Just du som inte vaccinerar dig löper risk att bli svårt sjuk och dessutom att smitta de som är vaccinerade.

Visa respekt för alla som är vaccinerade och ta ditt ansvar.

Eva Gustafsson, sjuksköterska

Eva Folkesdotter Paradis, distriktssköterska

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.